Csak az elmúlt 150 évben több változás történt, ami befolyásolta a bolygónkat és a társadalmunkat, mint amennyi az emberiség megszületése óta összesen bekövetkezett. Az élelmiszerek jelenlegi fogyasztási szokása pusztító hatással van Földünkre (magas fokú mezőgazdálkodás, szennyezés stb.) és az emberiségre egyaránt (elhízás, betegségek, szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás stb.). Szerencsére mára már kialakultak olyan új szemléletmódok az élelmiszerekkel kapcsolatban, amelyek tökéletesen illeszkednek a modern életritmusunkhoz, és megállíthatják az élelmiszerek egészségtelenné válását.
Hogyan válhat az okosétel egy hatékony eszközzé? Ennek a cikknek nem az a célja, hogy a hagyományos élelmiszerek okos élelmiszerekkel való felváltását ösztönözze, hanem annak bemutatása, hogy az okos élelmiszerek milyen pozitív hatással lehetnek ránk emberekre, az egészségünkre és a környezetünkre.
Ökológiai szempontok
Amikor jövő élelmiszeréről beszélünk, figyelembe kell vennie az erőforrások túlfogyasztásának problémáját, a túlnépesedésnek és a szennyezésnek a jelenlegi és a jövőbeli kérdéseit. A hús előállításához szükséges erőforrások (víz és élelmiszer) sokkal számottevőbbek, mint a növényi élelmiszerek (gabonafélék, hüvelyesek, gyümölcsök stb.) előállításához szükségesek.
Általánosságban a következő kijelentéseket állapíthatjuk meg a fogyasztással kapcsolatosan:
- 10 -szer több víz szükséges 1 kg vörös hús előállításához, mint 1 kg hüvelyeshez (átlagosan 200 g fehérjetartalom mindkét esetben).
- 30 -szor több mezőgazdasági terület szükséges 1 kg vörös hús előállításához, mint 1 kg hüvelyes termesztéséhez.
- 100 -szor több üvegházhatású gáz keletkezik 1 kg állati eredetű élelmiszer előállítása során, mint 1 kg növényi eredetű élelmiszer előállításakor.
Mindezek miatt, az okosételekről kijelenthetjük, hogy környezetbarát alternatívák. A SwellBlend termékek vegán alapanyagokból készülnek, és próbáljuk a műanyag termelést a lehető legjobban leredukálni (pl. csomagolás).
Időtakarékos
A mai modern rohanó életvitelünknek köszönhetően az étkezésre fordított idő évről évre csökken. Az egészséges ételek főzésére és az otthoni elfogyasztásukra töltött idő akkor hányadát foglalhatja le a napunknak, amelyet vagy nem engedhetünk meg magunknak, vagy inkább más tevékenységre szeretnénk fordítani. Ebben a vonatkozásban az okosétel napi rendszerességű praktikus, kiegyensúlyozott megoldást kínál. Lehetővé teszi számodra, hogy a lehető legjobban használd ki az értékes idődet. Mindemellett nem kell felhagynod a főzéssel sem, vagy lemondanod a barátokkal és a családdal töltött közös étkezésről, a kulináris élvezetekről. Minden a mértékletességről szól. A SwellBlend Shake elkészítési ideje 0 és 45 másodperc közé tehető – ez a lehető legkedvezőbb idő!
Tápláló
Bár fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend, nem könnyű napi szinten fenntartani. A mai fogyasztói társadalom számos gyorsétkezési lehetőséget kínál fel: gyorséttermek, pékségek, pizzériák, kebabozók, stb. Bár ezek az alternatívák étvágygerjesztők, nem mindig egészségesek és kiegyensúlyozottak. Még az egészségesebb választásoknak tűnő kész saláták sem mindig egészségesek: gyakran túl zsírosak, sósak vagy akár édesek. Ebben az esetben az okos ételek kiegyensúlyozott alternatívát kínálhatnak, és segíthetnek az egészségesebb életmód fenntartásában. A SwellBlend teljes értékű étel, minden szükséges tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot biztosít a megfelelően kiegyensúlyozott arányban.
Gazdasági hatás
Nem újdonság, hogy a fogyasztási cikkek árai minden évben emelkednek, és ez alól sajnos az élelmiszer sem kivétel. Az okos ételek a különböző tápanyagok optimális szintjét szolgáltatják, egyetlen termékben. Az új technológiák gazdaságos megoldást nyújtanak, mivel csökkentik a kiegyensúlyozott étrendhez szükséges élelmiszerek számát.
Összefoglalva
Az okos ételek folyamatosan fejlődnek, és olyan megoldásokat kínálnak, amelyek egyre inkább összhangban vannak a mai környezeti és társadalmi problémákkal. Minden hasonló irányba tett kezdeményezés hozzájárul az erőforrások megtakarításához, és az élelmiszerek új módjainak kifejlesztéséhez.