You are currently viewing Az étkezés hatása a munka hatékonyságára

Az étkezés hatása a munka hatékonyságára

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

A gyors emlékezés képessége, vagy az elvégzendő tevékenységekre való összpontosítás olyan dolgok, amelyeken a mindennapi étrendünk megváltoztatásával lehet javítani. Éppen ezért egyre nagyobb figyelem övezi a táplálkozásnak a munkahelyi koncentrációra és hatékonyságra gyakorolt hatásait.

Mennyire fontos az étrend?

Nem csak az egészség és a jó közérzet, hanem az egész szervezet hatékonysága is függ az elfogyasztott ételektől, ami közvetlenül kapcsolódik az évek során kialakult étkezési szokásainkhoz. Az egészséges táplálkozás nem csupán egy energiainjekció, ami a szervezet működéséhez szükséges.

Az Egészségügyi Világszervezet kutatása szerint a megfelelően kiegyensúlyozott étkezés rendszeres fenntartása mintegy 20%-kal növeli az ember hatékonyságát munka közben. Sőt, az Egészségfejlesztő Kutató Szervezet szerint az egészséges táplálkozás akár 25%-kal is növeli a teljesítményt!

Azonban az ilyen eredmények eléréséhez fontos szabályokat kell betartani. Érdemes egészséges reggelivel kezdeni a napot. Rendkívül fontos, hogy az első étkezést még lehetőleg indulás előtt fogyasszuk el. Amikor elkezdünk dolgozni, szinte azonnal szükségünk van a tápanyagokból származó energiára. Fontos az étkezések rendszeressége, valamint a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása a nap folyamán. Ezenkívül nagyon lényeges, hogy jó minőségű összetevőkből készült ételeket fogyasszunk, és kerüljük a magas glikémiás indexű élelmiszereket.

A munkahelyi koncentráció érdekében

Sokan tévesen úgy gondolják, hogy egy energiaszelet elfogyasztása nagyszerű ötlet az energiaszint növelésére. Az édességfogyasztás sajnos gyors változásokat okoz a vércukorszintben, ami a látszat ellenére egyáltalán nem támogatja a koncentrációt. Sőt mi több, ez egy nagyon gyors módja a súlygyarapodásnak is.

Sokkal jobb ötlet, ha rendszeresen fogyasztunk komplex, szénhidrátokat, egészséges zsírokat és aminosavakat is tartalmazó ételeket, amelyek hosszú ideig biztosítják az állandó energiaellátást. A cink befolyásolja az információ áramlását az agyban, valamint a vas is, amely megkönnyíti az oxigén szállítását az agyba.

A SwellBlend teljes értékű ételként, kiegyensúlyozott mennyiségű makrotápanyagot, valamint alapvető ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A megfelelő összetételű fehérjék, zsírok és szénhidrátok mellett rostot is tartalmaz, és különféle növényi kivonatokkal, valamint mikro- és makroelemekkel is tarkított. A formula négyféle növényre épül, ezek a zab, a borsó, a lenmag és a kukorica. Ennek a kombinációnak köszönhetően a szervezet teljes ételt kap, amely biztosítja az összes szükséges aminosavat is.

Mi áll egy cég sikere mögött?

Kétségtelen, hogy mind a munkavállalónak, mind a munkaadónak ki kell vennie a maga részét a jó munkahatékonyságra való törekvésben.

A beosztottak nagyobb mértékű bevonásának köszönhetően a munkáltató gyorsabban tudja elérni saját üzleti céljait. Ezért az étrend helyes energiaértéke és a szervezetbe juttatott tápanyagok sokfélesége együttesen szükségesek az egyes munkavállalók magas hatékonyságú és koncentrációs szintjének hosszú távú kiépítéséhez, és ezáltal a vállalat sikeréhez.

Absztrakt:

  • A megfelelően kiegyensúlyozott napi étrend 25%-kal növeli a koncentrációt és elősegíti a nagyobb hatékonyságot.
  • A jól kiegyensúlyozott étrend a munkavállaló számára magasabb hatékonyságot jelent, ami közvetve a vállalat céljainak eléréséhez vezet.
  • A SwellBlend egy egészséges és jól kiegyensúlyozott okos étel, amely megfelelő mértékben táplálja a szervezetet.

Referenciák:

  1. https://www.who.int/
  2. https://hero-health.org/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3737584/
  4. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet
  5. https://www.lifehack.org/articles/productivity/15-eating-habits-make-you-stay-productive-work.html
  6. https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-019-80